Categories
Archiwum
Links
Tags
teorie muzicala concursuri canto de ce nu pot avea ritm muzical? cum pot invata canto? cum pot invata la un instrument muzical? am ureche muzicala ai ureche muzicala? vrei sa inveti la un instrument muzical? vrei canto? informatii gratuite muzica lectii de teorie teorie muzicala elementara teste auz teste auz muzical canto instrumente muzicale canto pian partituri pian am ritm muzical?
Despre chitara…
1) “greutatea unei chitare western“:
O chitara acustica (orice varianta) are o cantareste in jur de 1700 g-2200 g (1,7-2,2 kg). O chitara clasica (sau chitarile acustice cu corp de clasica), canteareste cam 1700 g (1,7 kg). O chitara electrica cantareste intre 3-4,5 kg. Greutatea depinde de foma chitarii, tipul de lemn din care sunt facute (sau, ca sa le includem si pe chitarile din fibra de carbon sau plastic, si materialul din care sunt facute), si marimea corpului.
2) “cat costa o chitara normala“
Preturile la chitari depind in functie de firma care le produce, materialele si tehnologia folosite, modelul si tipul chitarii.
Chitarele clasica (cele cu cutie de rezonanta si cu corzi din nylon) preturile variaza intre: 170 ron si 2000 ron.
Chitarile acustice (cele cu cutie de rezonanta si cu corzi din metal): 250ron si 5000ron
Chitarele rezonatoare (cele cu punte/corp metalic): minim 200euro
Chitarele electrice: pretul variaza de la 400ron la cateva mii de euro (fender stratocaster american 6500ron, gibson sg goddess 6700ron, etc).
Cele mai ieftine firme de chitari sunt: Aria, Stagg, Maxine, Squier
Cele mai scumpe firme de chitari sunt: Gibson, Fender, si firmele care fac chitari custom-made
4) “cele mai bune firme de chitara“.
Cele mai bune chitari nu se fac in firme, ci se cumpara de la o firma si se perfectioneaza ori in garajul propriu ori la o firma specializata. Sunetul unei chitari e subiectiv. Fiecare om vrea alceva de la chitara, iar chitarile de serie sunt facute pentru toti, asa ca singura modalitate de a obtine sunetul perfect nu e sa cauti prin toate magazinele, desi si asta e o etapa, ci sa iei chitara cea mai aproape de prefectiune si sa o modifici in asa fel incat sa o transformi in chitara visurilor tale. Chitarile electrice pot fi modificate cel mai mult, la o acustica tot ce poti sa-i schimbi e reprezentat de: pragus, cuie de acordaj, corzi.
Ca prestigiu, cele mai cunoscute si mai apreciate firme de chitari sunt: Gibson si Fender. Toti chitaristii incepatori isi doresc un Gibson. Cand ajung cunoscatori, majoritatea nu se mai uita la firma, decat ca la un simbol al calitatii.
5) “care este marime chitara“:
Marimea chitarii depinde de tipul ei. Chitarile se pot imparti in 4/4 (marimea chitarii normale) 1/2 si 3/4. 1/2 e marimea pentru copii foarte mici. 3/4 e marimea pentru copii de 10-13 ani. Marimea 4/4 e pentru restu. Am vazut si copii de 10 ani care rupeau chitarile de marime normala, eu la varsa aia ma jucam cu masinute, ei isi misca mainile pe chitara de parca e legata de corpul lor. Poate au fost nascuti cu chitara in mana, cine stie.
Dimensiunea unei chitari e cam asa:
- acustica 1 – 1,2 m / 40-45 cm
- clasica in jur de 1 metru / 40 cm
- electrica 0.98-1,2m / 30-40 cm
6) “cum fac sa sune epiphon ca gibson“:
Depinde. Chitara e elctrica sau acustica? In primul rand, ca sa ai o chitara care sa sune ca un gibson trebuie sa ai un epiphone din aceleasi materiale ca si gibsonul si aceiasi marime. Daca nu ai asta, e imposibil sa faci transformarea. Fiecare tip de lemn, fiecare elemnt de pe chitara, isi aduce in felul sau contributia la sunet. Daca lemnul chitarii e diferit, va suna altfel. daca marimea e diferita, sustainul va fi diferit. Daca chitarile sunt la fel (din punct de vedere al materialelor). Daca e acustica, si nu suna la fel, nu prea mai ai ce sa faci. Ceva nu e ca la gibson, si cel mai probabil nu ai cum sa rezolvi. Daca e electrica, atunci poti sa ii schimbi dozele, sa ii schimbi puntea, cuiele de acordaj, pragusul, si sa reformezi circuitele. Daca reusesti sa faci toate acestea corect, atunci ai sanse mari sa sune ca un gibson. Alfel, nu ai ce sa mai faci.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.